A reggeli ráhangolódásról szóló bejegyzés-sorozatunk záró részeként egy olyan egyszerű, de nagy hatású meditációt szeretnék megosztani, amivel erősítheted magad, egész Lényedet. Tisztíthatod magad energetikailag, és emelheted tudatosságodat.

Bármikor végezheted, de legjobban talán kora reggel, vagy a természet nyugalmában lehet ráhangolódni.

 

A hajnali 3:00 és kb. 6:00 óra (aktuálisan a Napfelkelte ideje) közé eső időszakot Amrit vela-nak hívják, vagyis a „nektár idejének”. Ilyenkor még minden nyugodt, csendes, és a Nap tűz-ereje még gyenge. Vagyis nem indult még be az élet, a nyüzsgés, a pezsgés sem a természetben, sem az emberek világában. Könnyebben tudunk meditatív állapotba kerülni, meghallani belső hangunkat, és gyakorlással könnyebben tudunk az Univerzum rezgéseire, üzeneteire is hangolódni. Ha ilyen tájban gyakorlunk, az sokkal nagyobb mértékben hat.

Ám ha nem vagy még képes korán kelni, ne keseredj el, gyakorolhatsz más időtájban is.

 

Íme a meditáció:

Olvasd el, jegyezd meg a lényegét, hogy csukott szemmel vissza tudd idézni.

 

Helyezkedj el kényelmesen, egyenes törzzsel. Az ellazult állapot szükséges ahhoz, hogy az energia jól tudjon áramlani. Lazítsd el minden porcikád. Kezdd a fejeddel: lazítsd el a fejtetőd, simítsd ki a homlokod, lazítsd arcizmaidat és ne harapd össze a fogaidat, legyen ellazult az állkapcsod. Lazítsd el a nyakadat, válladat, karjaidat, ujjaidat. Ne legyenek ökölben a kezeid. Érezd, hogy ellazul a csípőd, lábszárad és lábfejed is.

 

Először vegyél három mély lélegzetet. Majd minden belégzéssel szívd be a testedbe a minket mindenhol körülvevő kozmikus szeretet-energiát. Lásd, ahogyan ez az energia minden kilégzéssel megtisztítja tested minden rossz és szükségtelen energiától. Fújj ki minden nemkívánatos energiát, és hagyd, hogy feloszoljon, eltűnjön. Minden kilégzés után fényesebbé és fényesebbé válsz. Ne feledd! A gondolat energia: az éteri szinten kezdeményezett dolgok hatással vannak az anyagi testre is. Tehát minden belégzés és kilégzés után egyre fényesebbé válsz. Folytasd ezt, míg érzed, hogy feltöltődik tested tiszta, fehér, szeretetteli fénnyel. Ez a Forrás ragyogó fénye. A Létezés tudatossága. A kozmikus tudat fénye. A fény egyre növekszik, tágul körülötted, mígnem lassan egy nagy, fénylő fénygömb vesz már körül. Érezd a Létezés békéjét, nyugalmát és szeretetét. Engedd, hogy ez a Fény harmonizáljon és gyógyítson téged mindenhol, ahol erre szükséged van. Lásd, ahogyan minden energiaközpontod, csakrád is harmonizálódik.

Éld át ezt az állapotot és maradj benne, amíg jólesik.

 

Majd vegyél egy mély lélegzetet, és a kilégzéssel hozd vissza figyelmed a testedre. Érezd újra tested belső működéseit, majd dörzsöld össze a tenyereidet, és helyezd rá csukott szemeidre. Ha átjárta őket a tenyeredből áradó energia, pislogj bele tenyered sötétjébe, és lassan húzd le a kezeidet arcodról.

2018-09-04T11:58:08+00:00
This website uses cookies and third party services. Ok