Az élet egy folyamatos körforgás és változás. Ez a körforgás és megújulás mutatkozik meg többek között a holdciklusokban, évszakokban és az évek múlásában is. Amikor egy új évkezdethez érkezek mindig számot vetek az elmúlt évemmel. Ez azért is jó, mert visszatekintve nagyon sokat lehet tanulni a történtekből, szembenézni a hibákkal és persze a jó dolgokat is elismerni, mindebből pedig lehet egy előre mutató intenciót adni az új évnek. Teljesen más egy ilyen évkezdet, mint amikor csak tudattalanul belecsúszunk. Érdemes munkát belefektetni. Ehhez a belső munkához egy mély megékezést és inspirációt adhatnak a hangok, amik erős rezgéseik kapcsán segítenek a jelenhez és a MAGunkhoz kapcsolódni, tisztulni és épülni egyaránt. A hangfürdőt is erre fogom építeni. Eszköztáramból minden jelen lesz, ami segíti az elengedést és segít újat építeni, segít előre nézni, valamint erőt ad a január-februárban sokszor előforduló motiválatlanság és nehézségek áthidalására. Amiből aztán indulhat tavasszal a virágzás, és így tovább… Fontos ez az időszak. Ilyenkor vetjük a MAGot. Tegyünk érte, hogy a Karácsonyi forgatag lecsengése után valóban minőségi időt szenteljünk MAGunknak.
 
Ha szeretnél jönni, kérünk jelentkezz be, mert a terem korlátozott befogadóképességű, így ha a létszám betelt, csak azok tudnak részt venni, akik feliratkoztak!
Jelezd mielőbb részvételi szándékodat, és biztosítsd a helyed!
Iratkozz fel személyesen a stúdióban, vagy írj üzenetet, de telefonon is be tudsz jelentkezni:
 
Elérhetőség: Naposkert Jóga: 06-30-254-1229
 
A foglalkozás ára: 2.500.- Ft/fő.
 
Szeretettel várunk Mindenkit! ♥
 
zene: Szabadi Andi https://www.facebook.com/szabadiandreahandpan/
 
 
A hangszerekről bővebben:
A handpan egy különleges új generációs, speciális fém ötvözetből készült ütős hangszer. Hangja nagyon meditatív és varázslatos, csodálatos kísérője egy jóga órának, segíti az elmélyülést és gyógyítást hordoz magában. A Hang-ot 2000-ben alkotta meg egy svájci házaspár. Lényegében két öblös acéledény van speciális technológiával egymáshoz rögzítve, melynek az alsó részén kör alakú kivágást helyeztek el (Gu) basszus hangokat adva ezzel, a tetején hét vagy nyolc „Hang kört” helyeztek el a mélytől a magas hangokig. Hangja annyira kellemes és varázslatos, hogy azonnali ellazulást eredményez.
A tibeti hangtálak többdimenziós hangzással rendelkeznek, gyógyító erejüket a speciális fémötvözet rezgésének köszönhetik. Bizonyos durva energiákat, amelyeket a gondolat által teremtett negatív tudattartalmak (félelem, harag, düh, gyűlölet, gőg, hazugság stb.) keltenek, nehezen tudunk feldolgozni tudati szinten, így anyaggá sűrűsödnek a testben különböző formákban. A hangtálak a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják fel, ennek eredményeként hasznosak bármilyen izomfeszültség, különösen a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére, a stressz oldására, és így az álmatlanság elűzésére, a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Javítják az emésztést, szabályozzák a vérkeringést, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést, beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A hangtálaknak megvan az a tulajdonsága, hogy rezgései egészen mélyre hatoljanak és sejtszinten tisztítsanak, pucoljanak át minket. Sok blokk, gátlás, berögződés, ami tudatilag hozzáférhetetlen, így elérhetővé válik. A relaxáló hangutazással tisztulást hívunk elő, miközben hallhatunk kifejezetten disszonáns hangokat, amik ellenérzést keltenek, így feljöhetnek érzelmek, emlékek, különféle testérzetek, amiket épp úgy, ahogy felbukkantak a semmiből, próbáljuk tovább engedni. Utána kiadós folyadék bevitel és pihenés segíti a tisztulási folyamatot.
 
A kb. 6000 éves múltra visszatekintő gong az egyik legősibb, indonéz eredetű, de leginkább Ázsiában elterjedt hangszer. Míg Európában a harang a hangszeres transzcendencia hordozója, addig Ázsiában, Délkelet-Ázsiában elsősorban a gong töltötte be ezt a funkciót. Elsősorban ősi rituálékban alkalmazták, a buddhista vallási tradíciók része volt, de zenekari hangszerként is megszokott volt, és a népzenében is szívesen megszólaltatták. A gong nem csupán egy hangszer, hanem olyan megerősített rezgés, amely rendkívül széles hangspektrummal és felhangokkal rendelkezik a hallható, illetve nem hallható tartományban. A mélyebb hangok ellazítanak, míg a magasabb szólamok felszabadítják az energetikai blokkokat, így az energiák szabadon áramolhatnak. A gong rezonanciája minden sejtünkbe, idegszálunkba behatol, mélyen relaxál, oldja a feszültséget és az energetikai blokkokat. Harmonizálja a testet, javítja a közérzetet, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete alacsonyabb lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás.
 
Akut gyulladás, beépített szívritmus szabályozó készülék és epilepszia esetén, illetve a terhesség első 3 hónapjában a terápia nem javasolt.
 
2018-12-30T10:57:45+00:00
This website uses cookies and third party services. Ok